Ime enote: Osolnik - Cerkev sv. Mohorja in Fortunata

podružnična cerkev, sv. Mohor in Fortunat
Tekstualni opis enote:
Nekdaj romarska cerkev iz 16. stol. s pravokotno ladjo z ravnim stropom, petosminskim prezbiterijem in zvonikom na zahodu je bila prezidana v 17. stol. in ima sočasno baročno notranjo opremo.
16. stol., 17. stol.

Naselje: OSOLNIK
Občina: MEDVODE
Lokacija:
Cerkev stoji na vrhu hriba Osolnik v severovzhodnem delu Polhograjskih Dolomitov in oblikuje eno najbolj izrazitih vedut tudi v širšem škofjeloškem prostoru.

Akt razglasitve:
Odlok o razglasitvi goričanskega graščinskega kompleksa, desetih okoliških cerkva in Karcheggerjevega mostu v občini Ljubljana-Šiška za ...., Ur.l. RS* (16.03.1990-20.06.1991), št. 19/91-844, 22/91 (popravek)