Ime enote: Jazbina - Cerkev sv. Uršule na Uršlji gori
  Fototeka OE Maribor: 2001, Srečko Štajnbaher

Tip enote: sakralna stavbna dediščina
romarska cerkev, podružnična cerkev, sv. Uršula
Tekstualni opis enote:
Triladijsko ravno stropano cerkev so začeli graditi okoli 1570, po prekinitvi dogradili v gotski tradiciji na začetku 17. stol. (posvečena 1602), zvonik 1614. Ladje ločijo šilasto ločne arkade, ob prezbiteriju obokani kapeli. Pet kamnitih oltarjev.
druga polovica 16. stol., prva četrtina 17. stol., 1601-1602, 1614

Naselje: JAZBINA
Občina: ČRNA NA KOROŠKEM
Lokacija:
Cerkev stoji na vrhu Uršlje gore, vzhodno od doma na Uršlji gori, vzhodno od Črne na Koroškem in zahodno od Slovenj Gradca.

Območna enota: ZVKD Maribor

Akt razglasitve:
Odlok o razglasitvi nepremičnih kulturnih in zgodovinskih spomenikov na območju občine Ravne na Koroškem, Medobčinski uradni vestnik, št. 11/94-136, Ur.l. RS, št. 16/2001-972, 23/2005-819, 30/2011-1484 (popravek)