Ime enote: Piran - Tartinijev spomenik

Zvrst dediščine: spom. objekti in kraji
Tip enote: memorialna dediščina
javni spomenik, kip
Tekstualni opis enote:
Bronast kip skladatelja in violinista Giuseppeja Tartinija (kipar A. dal Zotto) na kamnoseško bogato obdelanem kamnitem podstavku (kamnosek A. Tamburlini). Spomenik, odkrit 1896, obdaja železna ograja z dekorativno obdelanimi vogalnimi oporami.
zadnja četrtina 19. stol., 1896
Antonio Dal Zotto (kipar; 1896), Antonio Tamburlini (kamnosek; 1896)
spominski objekti in kraji

Naselje: PIRAN
Občina: PIRAN
Lokacija:
Spomenik stoji pred občinsko palačo na severni strani Tartinijevega trga, na notranjem robu belo tlakovane kamnite elipse, v sečišču osi občinske palače in zvonika sv. Jurija.

Območna enota: ZVKD Piran

Akt razglasitve:
Odlok o razglasitvi kulturnih in zgodovinskih spomenikov na območju občine Piran, Uradne objave (Primorske novice), št. 26/83-379, 3/2009