Ime enote: Benedikt v Slovenskih goricah - Cerkev sv. Benedikta
  Fototeka OE Maribor: 2002, Srečko Štajnbaher

župnijska cerkev, sv. Benedikt
Tekstualni opis enote:
Prvotno gotski enoladijski cerkvi z zvonikom na zahodu, omenjeni 1329, je bila v 16. stol. prizidana severna ladja in po njenem vzoru 1885-86 še južna. Namesto stare zakristije je bila 1886 zgrajena kapela sv. Križa, nova zakristija je iz 1746.
Datacija enote:
druga četrtina 14. stol., 1329, druga četrtina 16. stol., sredina 18. stol., 1746, 1758, 19. stol., 1821, 1835, 1866, 1885-1886

Naselje: BENEDIKT
Občina: BENEDIKT
Cerkev stoji sredi Benedikta, na vzhodni strani ceste Lenart-Zgornja Radgona.

Akt razglasitve:
Odlok o razglasitvi nepremičnih kulturnih spomenikov lokalnega pomena na območju občine Benedikt, Uradno glasilo slovenskih občin, št. 34/2012-545