Ime enote: Cogetinci - Hauzerjeva zbirka čebelnjakov

Obseg enote: skupina objektov
čebelnjak
Tekstualni opis enote:
Šest originalno ohranjenih čebelnjakov, ki so prenešeni iz okolice Cerkvenjaka. Vsi so leseni in kriti z opečnimi strehami (štajerski tip s simetrično dvokapnico, gorenjski tip z enokapnico). Ohranjeni so tudi čebelarski predmeti, orodje, pripomočki.
19. stol., prva polovica 20. stol.
Jože Hauzer (arhitekt; ?)

Naselje: COGETINCI
Občina: CERKVENJAK
Lokacija:
Čebelnjaki stojijo v okviru domačije Cogetinci 25, nekaj jih je deponiranih v gospodarskem poslopju.

Akt razglasitve:
Odlok o razglasitvi kulturnega spomenika lokalnega pomena v občini Cerkvenjak (Cogetinci - Hauzerjeva zbirka čebeljnakov), Medobčinski uradni vestnik, št. 11/2008-188