Ime enote: Moste - Valvasorjev dom
  Fototeka OE Kranj: 2009, Tjaša Rotar

planinski dom
Tekstualni opis enote:
Prvotno rudarska stavba, pred 1914 postojanka nemško-avstrijskega PD, SPD adaptira 1923 in 1939 zgradi nov dom, požgan 1943. Na pogorišču 1954 sezidan nadstropen planinski dom, v pritličju obložen s kamnom v nadstropju z lesom. Predelave 1996-2009.
Datacija enote:
19. stol., prva polovica 20. stol.,1923, 1939, druga polovica 20. stol., 1954, prelom 20. stol. in 21. stol., 1996, 2004, 2009

Naselje: MOSTE
Občina: ŽIROVNICA
Lokacija:
Moste 79. Valvasorjev dom stoji na terasi v južnem pobočju Belščice, ki je zahodni del Stolovega masiva, severno nad Mostami pri Žirovnici.

Območna enota: ZVKD Kranj