Ime enote: Šentilj v Slovenskih goricah - Cerkev sv. Ilja
  Fototeka OE Maribor: 2002, Srečko Štajnbaher

župnijska cerkev, sv. Egidij
Tekstualni opis enote:
Na mestu cerkve, omenjene 1329 in podrte 1805, je bila 1806-1812 zgrajena klasicistična centralno zasnovana stavba z visokima bočnima kapelama, zvonik je bil dodan 1839. Oprema je baročno - klasicistična, kip Matere božje je delo V. Koenigerja.
druga četrtina 14. stol., 1329, prva polovica 19. stol., 1805-1812, 1839
Avtor(ji):
Franc Vincenc Artner (arhitekt; ok. 1800-1810), Emanuel Planner (arhitekt; 1836), Schwerenfeld (arhitekt; 1836)

Naselje: ŠENTILJ V SLOV. GORICAH
Občina: ŠENTILJ
Lokacija:
Cerkev stoji v središču naselja Šentilj v Slovenskih goricah, zahodno ob cesti Maribor - mejni prehod Šentilj.

Akt razglasitve:
Odlok o razglasitvi nepremičnih kulturnih spomenikov lokalnega pomena v občini Šentilj, Medobčinski uradni vestnik, št. 3/2008-42, 23/2010-415