Ime enote: Murska Sobota - Cerkev sv. Nikolaja
  Fototeka INDOK: 1997, Miran Kambič

župnijska cerkev, sv. Nikolaj
Tekstualni opis enote:
Cerkev, omenjena 1071, je bila zgrajena leta 1910-12 na mestu cerkve, od katere sta ostala prezbiterij iz 3. četrtine 14. stol. s poslikavo in vzhodni zvonik. Avtor Laszlo Takacz. Zgrajena v nacionalno romantičnem slogu s secesijskimi elementi.
Datacija enote:
tretja četrtina 11. stol., 1071, tretja četrtina 14. stol., 1371, prva četrtina 20. stol., 1910-1912
Avtor(ji):
Lászlo Takácz (arhitekt; 1910-1912), Stane Kregar (slikar; 1970-1980), Milan Bizovičar (slikar; 1970-1980)

Naselje: MURSKA SOBOTA
Občina: MURSKA SOBOTA
Cerkev stoji ob robu mestnega jedra, nedaleč od železniške postaje, v osi Kerenčičeve ulice.

Akt razglasitve:
Odlok o razglasitvi nepremičnih kulturnih in zgodovinskih spomenikov na območju občine Murska Sobota, Uradne objave, št. 8/91-58, 9/92 (popravek), 11/92-69, 5/98-260