Ime enote: Ljubljana - Gospodarsko razstavišče
  Fototeka INDOK: 2001, Miran Kambič

Obseg enote: skupina objektov
razstavišče, ambient
Tekstualni opis enote:
Paviljonske betonske stavbe, postavljane 1957 - 59, sestavljajo značilen ambient razstavišča. Avtorsko oblikovanje kažejo paviljoni A, B in Jurček.
zadnja četrtina 20. stol., 1957-1979
Avtor(ji):
Branko Simčič (arhitekt; 1957-1958), Ilija Arnautović (arhitekt; 1957-1958), Boris Gaberščik (arhitekt; 1957-1958), Milan Mihelič (arhitekt; 1957-1958, 1961, 1967), Marko Šlajmer (arhitekt; 1958-1960), Ivo Vodopivec (gradbenik; 1960)

Naselje: LJUBLJANA
Občina: LJUBLJANA
Lokacija:
Trg 7.kongresa ZKJ. Vzhodno ob Dunajski cesti in severno od železniške postaje med Vilharjevo in Robbovo, za Bežigradom.