Ime enote: Sveta Trojica v Slovenskih goricah - Cerkev sv. Trojice
  Fototeka OE Maribor: 2002, Srečko Štajnbaher

romarska cerkev, župnijska cerkev, sv. Trojica
Tekstualni opis enote:
Baročna romarska cerkev s tremi zvoniki. Zgrajena 1636-43, povečana in preorientirana 1735-40, par zvonikov je bil dodan 1780. Ladja je dvorana s plitkimi kapelami, opremljena z baročnimi oltarji (kipi J. Strauba, slika K. Schmidta).
Datacija enote:
druga četrtina 17. stol., 1636-1643, druga četrtina 18. stol., 1735-1740, zadnja četrtina 18. stol., 1780
Avtor(ji):
Osvaldo Bierti (slikar; 4/4 19. stol.), Aegidius Bierti (slikar; 4/4 19. stol.), Giacomo Brollo (slikar; 1883)

Naselje: SV. TROJICA V SLOV. GORICAH
Občina: SV. TROJICA V SLOV. GORICAH
Cerkev stoji na najvišji točki v središču trškega jedra, ob samostanu.

Akt razglasitve:
Odlok o razglasitvi nepremičnih kulturnih spomenikov lokalnega pomena na območju Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Medobčinski uradni vestnik, št. 22/2011-424