Ime enote: Gornja Radgona - Špital
  Fototeka OE Maribor: 2015, Srečko Štajnbaher

Tip enote: profana stavbna dediščina
špital
Tekstualni opis enote:
Nadstropna stavba s strmo streho, v osnovi iz 14. stol. (1363), je bila povečana 1614. Leta 1764 je bila predelana (apsidalni prizidek - kapela), 2006 obnovljena in preurejena v muzej. V njej stebriščna dvorana, edinstvena strešna konstrukcija.
Datacija enote:
tretja četrtina 14. stol., 1363, prva četrtina 17. stol., 1614, tretja četrtina 18. stol., 1764, prva četrtina 21. stol., 2004-2007

Naselje: GORNJA RADGONA
Občina: GORNJA RADGONA
Maistrov trg 3. Stavba stoji jugovzhodno pod cerkvijo sv. Petra.

Območna enota: ZVKD Maribor

Akt razglasitve:
Odlok o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena na območju občine Gornja Radgona, UG Občine Gornja Radgona, št. 90/2015